We want to thank Microsanctuary Resource Center profoundly for the “Hen Reproductive Care Grant” that we have received to care for our beloved residents in our microsanctuary!!

 

Wij zijn ontzettend blij! De Microsanctuary Resource Center heeft onze opvang een grant toegekend. Deze schenking is specifiek bedoeld voor “Hen Reproductive Care”, oftewel medische zorg ten behoeve van voortplantingsproblemen bij kippen. Iets waar wij veel mee te maken hebben, dus deze hulp is ontzettend welkom!

Microsanctuary Resource Center is opgericht om mensen te inspireren om industrie dieren op te vangen op een ethische manier, met de middelen die men heeft. Zo is het bijvoorbeeld niet nodig om een enorme lap grond te bezitten voordat je een opvang kan worden. Op deze manier werd een kleinschalig model voor opvangen onder een breder publiek geïntroduceerd.

Microsanctuary Resource Center heette oorspronkelijk “The Microsanctuary Movement” en in 2016 mochten wij ons ook al gelukkig prijzen met hun steun voor “Hen Reproductive Care”. Hiermee konden wij bij meerdere kippen voortplantingsproblemen voorkomen!

“De doelstelling van Microsanctuary Resource Center is om continu support en informatie te verschaffen voor microsanctuaries (kleinschalige opvangen) en hen te helpen een veilig thuis te bieden aan geredde dieren, die normaal gesproken niet worden gezien als typische huisdieren of gezelschapsdieren. Niet alleen dieren uit de industrie, maar ook knaagdieren, vissen en zelfs insecten, die op veel manieren worden geëxploiteerd, maar zelden worden behandeld als huisdier.’

 

Lees meer op de pagina van Microsanctuary Resource Center

https://microsanctuary.org

“Sanctuary is a state of mind”

 

Wij plaatsen zoals altijd regelmatig updates van alle medische zorg die onze kippen krijgen, via onze facebook pagina en andere social media. Implantaten zijn in onze opvang een belangrijke manier van preventieve medische zorg om problemen aan het legapparaat te voorkomen en/of herhaling te vermijden. Het feit dat de Microsanctuary Resource Center een aparte schenkingsmodule heeft voor Hen Reproductive Care bevestigt nogmaals ook onze visie dat problemen aan het legapparaat bij ex-legkippen een heel groot probleem is.

 

Wij willen hierbij de Microsanctuary Resource Center van harte bedanken voor hun steun aan onze opvang!